Thursday, 15 March 2012

Betul ke Lelaki Lebih Ego Daripada Perempuan ?


Betul ke lelaki lebih ego daripada perempuan?
  Korang setuju tak ? Or korang rasa macam mana? Lelaki lebih ego daripada perempuan ke atau sebaliknya? Kalau tanya kat Tinie , jawapannya simple je....

Tinie Kurang Setuju! 

For me, memang betul generally lelaki lebih ego daripada perempuan tapi bukan sepanjang masa dan bukan semua lelaki macam tu.
Ada masa dan ada ketikanya , Perempuan lebih ego daripada lelaki ok.!!
Sebab itu Tinie katakan yang Tinie kurang setuju dengan statement lelaki lebih ego daripada perempuan. Tinie perempuan, so sah-sah Tinie tahu.hahahaha!
Memang, kalau fitrahnya. Orang akan kata lelaki ada level ego yang tinggi kaw-kaw daripada perempuan. Itu memanglah.
Tapi, kalau difikirkan logik akal. 
Baik lelaki mahupun perempuan. Dua-dua makhluk bernyawa. Ada hati, ada perasaan. Tahu marah, tahu jaga maruah daripada tercalar
hahahaha! 
Hello, maruah tercalar balar ni boleh bikin marah ok.
So, waktu-waktu kritikal macam ni.. tak kira dah kot. Baik lelaki, baik perempuan. Masing-masing nak tunjuk yang diri tu ada ego. Tak nak mengalah.  
Tapi, ini bukan all the time lah. Maksud saya, depends pada masalah jugaklah
Tengok situasi.....
Kalau personally pulak, Tinie mengaku agak ego. Sangat ego pun boleh jugak. hahahaha! Tinie bagi contoh ok.??
Waktu Tinie bergaduh dengan "boyfriend". Biasanya, Tinie bukan type yang akan mengalah time-time tu jugak. muahaha! Tinie biasanya, akan cakap perkara yang betul (betul bagi Tinie) dulu and for sure partner pun cakap bagi pihak dia.
Mestilah masing-masing nak menang kan? hahaha! Kiranya, Tinie tak akan buat ayat macam ni “dah lah, awak betul. saya salah” Oh, tak pernah ok!! Ego kan?? kan??? bhahaha!!! 
For me, macam nampak lembik gila bila cakap macam tu. For me lah.
Tak tahulah kalau gurl lain selalu buat macam ni and nampak macam baik ke comel dengan boyfriend korunk. hehehe. Kita kan lain-lain. Sorry, kalau terasa hati ehhh.
Sambung balik. Ok, biasanya bila ada problem. Tinie akan bincang dengan partner tapi memang tak akan senang lenang lah nak bagi dia menang. muahaha! Memang sounds teruk sikit lah tapi nak buat macam mana ek, dah style Tinie macam tu. Tak mudah mengalah.
For me, kalau dah kita kat tempat yang betul..nak buat apa mengalah kan? Tak fair lah macam tu. Takkan sebab kita sayang kan partner kita tu, kita sanggup buang ego kita dan mengalah macam tu aje
Oh no!!!!
Tak kisahlah korunk  nak kata Tinie ni ego ke apa. lalalalaalala! haha! :)
wahahahahaha!!! So, korang macam mana pulak? Setuju ke lelaki lebih ego daripada perempuan atau sama pendapat macam saya? Share cerita korang dengan partner pun boleh!! huk3! :))


(:Tinggalkan komen anda oke? :)

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum
sila tinggalkan Comment anda di sini
satu pon jadilah hehe..